Din byggplåt kommer från världens största ståltillverkare

Armats huvudman och ägare är ArcelorMittal, världens största ståltillverkare med gruvor, stålverk och vidareförädling i över 60 länder. Koncernen erbjuder kvalitetsstål för marknader som fordons-, bygg- och vitvaruindustrin men är också en stor aktör inom byggsektorn.

ArcelorMittal Construction är den del av koncernen som utvecklar, tillverkar och säljer tunnplåtslösningar för byggbranschen. Under varumärkena Armat™ och Arval marknadsförs ett brett program av byggplåt för allt från villor och flerbostadshus till omfattande konstruktioner och projekt. ArcelorMittal Construction Sverige AB är affärsområdets svenska gren.

Starka varumärken som rymmer allt du behöver inom byggplåt

ArcelorMittal Construction Sverige AB bearbetar högkvalitativ tunnplåt för den svenska byggmarknaden. Vid våra produktionsanläggningar i Karlstad och Sveg vidareförädlas stål från ArcelorMittal till tak-, vägg- och vattenavrinningslösningar för all typ av byggnation.

Produkterna erbjuds under två starka och välkända varumärken. Armat™ omfattar standardprodukter inom kategorierna takplåt, fasadplåt, vattenavrinning och taksäkerhet och erbjuds marknaden via bygg- och plåtfackhandeln. Arval avser kundanpassade totallösningar för stora byggprojekt och riktar sig i första hand till föreskrivande led. 

Armat 

Under varumärket Armat™ samlas tunnplåtsprodukter för nybyggnation, renovering och reparation av villor, flerbostadshus, ekonomi- och jordbruksbyggnader. Programmet är stort och omfattar bl.a. takplåt, fasadplåt, golvplåt, takpannor och slätplåt men också lättbalk och kompletta system för taksäkerhet och vattenavrinning. 

Armat™ säljs genom plåtgrossister, bygghandel och återförsäljare.

Arval

Med Arval riktar vi oss till arkitekter, byggentreprenörer och konstruktörer samt till större hus- och anläggningsentreprenörer som erbjuds innovativa, kundanpassade bygglösningar i tunnplåt. 

Inom Arval ryms till exempel tak- och väggprofiler, sandwichpaneler, sinusprofiler, bärande profiler, samverkansplåt och kassettsystem i en alla tänkbara utföranden.

 

x