Produkter som spelar i en egen division

Svenskt klimat ställer höga krav på fastighetens tak och väggar. För dig som husägare är det därför viktigt att finna material som skyddar mot blåst, nederbörd och stora temperaturväxlingar. Plåt har sedan länge tagit plats som ett funktionellt och attraktivt alternativ vid val av byggmaterial. Ett lätt, snyggt och tåligt material med lång livslängd och minimala krav på underhåll.

Under varumärket Armat™ samlas innovativa, lättmonterade plåtprodukter för ny- och ombyggnation, renovering och reparation av bostäder, kontor, industri- och jordbruksfastigheter.

Sortiment som rymmer det mesta

Armat™ omfattar det mesta inom byggplåt. Programmet är nära nog obegränsat och rymmer allt från takplåt, fasadplåt, golvplåt, takpanneplåt och slätplåt till kompletta system för taksäkerhet och vattenavrinning. 

Med råmaterialet från ArcelorMittal, världens största stålföretag, och egen plåtbearbetning i Karlstad och Sveg kan vi erbjuda en flexibiltet som överträffar det mesta. Valfriheten är stor och du kan som kund välja ur ett brett utbud av format, färger, profiler och ytbeläggningar.

Hög och jämn kvalitet

Med ArcelorMittals världsomspännande organisation bakom ryggen har vi på ArcelorMittal Construction möjlighet att lägga stora resurser på forskning och utveckling. Våra material förbättras ständigt med nya egenskaper som gör dem tåligare och mer lättarbetade.

ArcelorMittal ger oss spårbarhet på stålet, från gruva till färdig tunnplåt. Egen produktion, med full kontroll över spaltning, klippning och slutbearbetning, fullbordar produktionskedjan och garanterar hög och jämn kvalitet.

Garantier som ger trygghet

De flesta av våra produkter levereras med 20 års garanti, men den faktiska livslängden hos plåten är mycket längre. Garantin omfattar sprickbildning, krackelering, genomrostning och onormala kulörförändringar.

De generösa garantivillkoren gör Armat™ till ett tryggt val för kunder i alla led.

Lätta att montera och underhålla

Armat™ passar lika bra vare sig du bygger nytt eller renoverar. Plåttaken väger väsentligt mindre än tegeltak, är perfekta för ömtåliga takstommar och lätta att hantera och montera. Lägg själv eller ta hjälp av en fackman.

Plåten har egenskaper som gör att den utan åtgärd behåller sin lyster länge. Genom regelbundet underhåll kan du dock påverka utseendet och livslängden på din plåt ytterligare. Regelbunden rengöring och bättringsmålning av eventuella skador är små men viktiga åtgärder för att ett tak ska hålla sig snyggt i många år.

Takplåt och vattenavrinning ArcelorMittal

Profilerad plåt från ArcelorMittal

Plaplåt från ArcelorMittal

x